Vraag en Antwoord

Vraag en antwoord over Voetreflexzone- en NEI® therapie

 

Worden de behandelingen vergoed?
Omdat ik aangesloten ben bij een erkende beroepsvereniging de LVNG, de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen, en Registertherapeut BNG ben, worden de consulten door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Meer informatie hierover vindt u onder de link Tarieven en Vergoedingen.


Moet ik een verwijskaart bij mijn huisarts aanvragen?
Een verwijskaart is niet nodig, wel is het belangrijk dat u met uw klacht bij de huisarts bent geweest.


Moet mijn huisarts of specialist weten dat ik onder behandeling van een Reflexzonetherapeut ben?
Bij een volgend bezoek aan de huisarts of specialist is het prettig om dit te melden.


Hoeveel behandelingen moet ik ondergaan om van mijn klachten af te komen?
Het aantal behandelingen bij voetreflexzonetherapie is afhankelijk van de klacht. Meestal adviseer ik om 4 á 6 weken achter elkaar één
behandeling per week te ondergaan en om daarna af te bouwen. Het is ook mogelijk om eens in de maand preventief een behandeling te ondergaan. Het aantal behandelingen NEI® therapie is ook afhankelijk van de klacht. Meestal behandel ik mijn cliënten eens per 4 â 6 weken.


Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling bij voetreflexzonetherapie duurt ongeveer een uur, door het intake gesprek duurt de eerste behandeling een half uur langer. NEI® therapie duurt de eerste behandeling twee uur daarna ongeveer anderhalf uur.


Zijn er contra-indicaties bij voetreflexzonetherapie?
Nee, er zijn wel wat extra aandachtspunten.


Ik gebruik medicijnen, kan ik dan toch een behandeling ondergaan?
Alleen tijdens het gebruik van antibiotica kan er beter niet behandelt worden. Neem tijdens het eerste bezoek wel uw medicijnen, of een lijstje hiervan, mee.


Helpt voetreflexzonetherapie bij kinderen?
Kinderen die regelmatig een behandeling ondergaan, krijgen meer weerstand. Veel voorkomende klachten als buikpijn, verkoudheid en keelproblemen zullen overgaan of verminderen. Ook bij astma, bronchitis, huidproblemen en obstipatie bij kinderen hebben de behandelingen goede resultaten. NEI® therapie helpt ook goed bij kinderen vooral wanneer er emotionele problemen in het spel zijn. Zie ook Nei® kindertherapie.


Ik ben zwanger kan ik dan wel een behandeling ondergaan?
Reflexzonetherapie kan hierop een zeer positieve invloed hebben, zodat de zwangerschap een plezierige tijd wordt om van te genieten. Voor sommige vrouwen gaat een deel van de zwangerschap gepaard met wat ongemakken zoals misselijkheid, maagzuurbranden, beenkrampen, vochtophoping, hoge bloeddruk of constipatie. Door reflexzonetherapie toe te passen zal de zwangerschap, de bevalling en het herstel van het lichaam in de regel natuurlijker en met minder problemen verlopen.


Ik wil graag zwanger worden, kan reflexzonetherapie daarbij helpen?
Doordat bij reflexzonetherapie het hormonale gebied, het bekken en de geslachtshormonen worden behandeld kunnen de behandelingen goede invloed op een bevruchting hebben. Het is zowel voor de vrouw als voor de man belangrijk om behandelingen te ondergaan. Zie ook zwangerschapsreflexologie


Ik heb diabetes, kan ik dan wel een behandeling ondergaan?
Diabetes is een ziekte die tegenwoordig steeds vaker voorkomt. Veel klachten die in de loop der jaren ontstaan bij mensen met diabetes worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding van de vaten waardoor o.a. hart- en vaatziekten kunnen ontstaan. Ook verwondingen aan de voeten en benen hebben voor het grootste gedeelte te maken met een slechte bloedcirculatie.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat voetreflexzonetherapie een goede doorbloeding in het hele lichaam tot stand brengt. Door cliënten met diabetes door middel van voetreflexzonetherapie te behandelen kunnen hun klachten sterk verminderen en in sommige gevallen zelfs voorkomen worden. Ook zullen zij minder stress ervaren, waardoor zij zich beter kunnen ontspannen, zich rustiger voelen en hun slaappatroon zal verbeteren.


Ik heb MS, kan ik dan een reflexzonetherapie behandeling ondergaan?
Door de goede doorbloeding en het ontspannende effect van de reflexzonebehandeling zal er minder stress en spanning worden ervaren en het slaappatroon zal verbeteren waardoor je beter met je klachten om kunt gaan.


Ik heb Fibromyalgie, kunnen mijn klachten minder worden?
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat voetreflexzonetherapie een goede doorbloeding in het hele lichaam tot stand brengt. Een behandeling kan een heel ontspannend effect geven op alle delen, spieren en gewrichten in het hele lichaam, waardoor de klachten minder kunnen worden.