Ervaringen

Ervaringen van mijn cliënten

In mijn praktijk behandel ik zowel jong als oud, man of vrouw en meestal hebben mijn cliënten veel baat bij de behandelingen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van praktijkervaringen.


Vrouw, 49 jaar, getrouwd en twee kinderen.
Klacht
Ze kwam bij mij in de praktijk met als grootste klacht veel spierpijn en slaapproblemen. Tijdens de intake kwam ze bij mij erg gespannen over. Ze verteld dat ze geen problemen met de overgang heeft. Wel heeft ze regelmatig last van haar rug.
Behandeling Voetreflexologie
Op haar voeten was duidelijk te zien dat ze veel op haar schouders neemt, iets dat bij oudste kinderen vaak voorkomt. Ook op het longgebied kon ik zien dat ze weinig ruimte voor zichzelf inneemt. Meestal vraag ik aan mijn cliënten of ze dat bij zichzelf kunnen herkennen. Mevrouw herkende dit. Zij heeft een jongere broer met veel psychische problemen en ze voelt zich erg verantwoordelijk voor hem. Dit uit zich bij haar dat ze haar spieren gespannen houd. Na de eerste behandeling voelde mevrouw zich veel meer ontspannen en sliep beter, na de tweede behandeling is mevrouw heel erg verkouden geweest, iets wat vaker voorkomt als reactie na een behandeling. Ik heb haar geadviseerd om Vitamine B complex en Glucosamide te gaan gebruiken.
Resultaat
Na 6 behandelingen voelde mevrouw zich stukken beter, ze kwam bij mij heel ontspannen over en blijft nu voor de preventieve werking een keer per maand komen.


Man, 20 jaar en student.
Klacht
Veel maag- en darmproblemen. Hij is ervoor bij de huisarts geweest maar er is geen speciale oorzaak voor gevonden. Zijn moeder heb ik een tijd met voetreflexologie behandeld en nu wilde hij ook wel eens een behandeling onder gaan.
Behandeling NEI® therapie
Bij de intake bleek dat hij zich vaak erg gefrustreerd voelt, faalangst heeft en veel te hoge eisen aan zichzelf stelt. We hebben toen besloten om NEI® therapie te doen om inzicht te krijgen wat de oorzaak hiervan kan zijn. De emotie over dit onderwerp was onderdrukte boosheid. De cliënt voelt zichzelf altijd te kort schieten. Zijn overtuigingen zijn dat hij het niet goed genoeg doet, dat hij niet genoeg kennis heeft en dat het altijd beter kan. Hij heeft dus een enorme faalangst, die hij goed verstopt en wat een ander absoluut niet mag merken. Het bleek dat hij in groep 1 van de basisschool het gevoel had dat hij iets niet goed genoeg deed, een gevoel dat versterkt werd in de derde en vijfde klas van het VWO en waar hij dus nu op de universiteit nog steeds last van heeft. Na de integratie hebben we zijn overtuiging verandert in: Ik ben goed genoeg, ik mag zijn wie ik ben.
Resultaat
Man heeft na 6 weken nog een NEI behandeling ondergaan en het gaat prima met hem. Zijn lichamelijke klachten zijn zo goed als verdwenen en heeft veel plezier met zijn opleiding.


Vrouw, 40 jaar.
Klacht
Ze slaapt slecht en heeft transpirerende voeten. Haar voornaamste klacht is dat ze al jaren pijnlijke en gespannen borsten heeft en voelt soms knobbels in haar borsten. Zij is ervoor bij de specialist geweest. De klacht is gediagnostiseerd als Mastopathie. Bij Mastopatie hebben vrouwen vaak knobbels in hun borsten die goedaardig zijn maar veel pijn kunnen veroorzaken en natuurlijk ook veel spanning kan geven. Vooral vlak voor een menstruatie kan het erger zijn.
Behandeling Voetreflexologie
Tijdens de Voetreflexbehandelingen heb ik veel aandacht aan het immuumsysteem en het hormonle gebied besteed. Na de eerste behandeling is mevrouw erg ongesteld geweest en heeft ze hoofdpijn gehad. Dat kan een reactie zijn op een behandeling omdat zich dan van afvalstoffen kan ontdoen. Het advies is altijd om veel water te drinken.
Resultaat
Na 8 behandelingen slaapt mevrouw beter, haar transpirerende voeten zijn minder en de pijnlijke borsten zijn over. Ik heb mevrouw huiswerk meegegeven zodat ze zelf de punten op haar handen thuis kan behandelen.


Meisje, 17 jaar.
Klacht
Hoofdpijn, die niet te voorspellen is. Vaak wordt ze er s’ morgens mee wakker maar het gebeurd ook dat ze hoofdpijn krijgt in de loop van de dag of s’ avonds. Het maakt niet uit of ze uit gaat met haar vriendinnen of het rustig aan doet. Ook heeft ze veel last van obstipatie.
Behandeling Voetreflexologie ondersteund met Cranio-sacrale kinesiologie en Bachbloesemremedies
Tijdens de eerste behandeling blijkt dat ze veel last heeft van haar onderrug en haar schouders. Omdat ik ook Cranio-sacrale kinesiologie toepas heb ik haar onderrug en hoofd, aan het einde voetreflexbehandeling, met deze therapie behandeld. Na de eerste behandeling had ze duidelijk minder hoofdpijn. De tweede behandeling heb ik op dezelfde manier gedaan en heb toen een Bachbloesemremedies uitgetest. De remedie die ze nodig had was Wild Oat of ruwe dravik; dit is de remedie van onzekerheid over het juiste levenspad. Ze herkende het direct. Ze weet nog steeds niet welke vervolgopleiding ze moet kiezen. Dat baarde haar veel “kopzorgen”. Ze kreeg de druppels met de affirmatie mee: Ik durf een keuze te maken en er helemaal voor te gaan
Resultaat
Na de volgende behandelingen had client nog wel zo nu en dan hoofdpijn maar na verloop van 8 behandelingen heeft ze geen last meer van obstipatie en was ze bijna hoofdpijn vrij.
Opmerking therapeut
Dit is iets wat ik vaker tegen kom. Bij de ene persoon gaat de hoofdpijn helemaal weg, terwijl bij een ander de hoofdpijn veel minder is geworden maar zo nu en dan toch nog weer even opsteekt. Meestal is men zich dan wel bewust waarom de hoofdpijn is ontstaan. Juist die bewustwording vind ik belangrijk. Door iets bewust te worden kunnen we er zelf iets aan doen.


Jongen, 7 jaar.
Klacht
Heeft regelmatig last van bronchitisachtige verschijnselen, hij is dan heel benauwd en kortademig. Hij heeft daarvoor van de huisarts een inhaler gekregen die hij alleen gebruikt als het echt nodig is. Het valt zijn moeder op dat als hij, ergens tegenop ziet, benauwd wordt.
Behandeling Voetreflexologie ondersteund met Bachbloesemremedies
De eerste paar behandelingen heb ik een korte ontspannende, maar wel totale behandeling gegeven. Bij astma en bronchitis is het altijd belangrijk om alle hormoonpunten vooral de bijnieren te behandelen en ook het middenrif, waardoor er meer ruimte ontstaat in het longgebied. Ook heb ik de behandelingen ondersteund met Bachbloesemremedies. Bij kinderen let ik altijd op de duur van de behandeling, deze mag bij hen nooit te lang duren.
Resultaat
Na 2 maanden was hij klachten vrij. Ik heb de moeder geadviseerd om een korte cursus voetreflexologie te volgen. Voor kinderen is het heerlijk om een korte behandeling van ouders en/of verzorgers te krijgen.


Vrouw, 32 jaar, 39 weken zwanger en in verwachting van haar tweede kind.
Klacht
Vlak voor de bevalling belde mevrouw mij op, haar bloeddruk was te hoog en als deze niet zou dalen dan zou ze voor de bevalling naar het ziekenhuis moeten.
Behandeling Voetreflexologie
Ik heb haar voeten de laatste week drie keer behandeld.
Resultaat
Ze kon thuis bevallen en had een prima bloeddruk.
Opmerking therapeut
Wanneer vrouwen zich de hele zwangerschap met voetreflexologie laten behandelen, dan is de ervaring dat de bevalling gemakkelijker gaat. Door de goede bloeddoorstroming door het hele lichaam, en met name in het bekken, is dat te goed merken en soms te zien aan de placenta. Zie ook zwangerschapsreflexologie


Man, 55 jaar, die ik al jaren in mijn praktijk behandel.
Klacht
Rugklachten.
Behandeling Voetreflexologie, 6 behandelingen
Om zich iedere maand preventief te laten behandelen voor rugproblemen is voor hem niet haalbaar.
Resultaat
Hij belt nu iedere keer als hij weer wat problemen met zijn rug heeft en is er dan weer voor een paar maanden vanaf. Het is mooi om te ervaren dat iedereen met reflexologie omgaat en het op zijn eigen manier ervaart.