Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie

Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Voetreflexologie helpt je daarbij. Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren kindje momenten van rust en ontspanning.
Begin januari 2013 heb ik de cursus Zwangerschapsreflexologie bij Carla Huis in ’t Veld afgerond. Carla heeft zich in samenwerking met diverse verloskundigen gespecialiseerd in begeleiding van vrouwen tijdens de zwangerschap d.m.v. voetreflexologie.

Waarom juist tijdens of na de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Voetreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten zowel lichamelijk als geestelijk. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren kindje. Het is een goede voorbereiding op de bevalling en na de bevalling helpt een behandeling om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Verlichting van zwangerschapsklachten

Voetreflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Het is soms mogelijk om weeën op te wekken, ook als de vliezen gebroken zijn. Voetreflexologie kan voor, tijdens en na de zwangerschap worden toegepast. Voor de zwangerschap, bij onvruchtbaarheidproblemen, zowel bij de vrouw als bij de man. Maar ook na pilgebruik om de menstruatie weer op gang te brengen. Na de zwangerschap, als de borstvoeding moeilijk op gang wil komen en bij een postnatale depressie of voorkoming daarvan.

Meer informatie is te vinden op www.zwangerschapsreflexologie.nl