Oorkaarstherapie

Oorkaarstherapie

De oorkaarstherapie vindt zijn oorsprong in Zuid Amerika bij de Hopi Indianen, de oudste Indianenstam met een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit. Er wordt ook wel gezegd dat ze in het oude Egypte, China en Tibet gebruikt werden.

Een oorkaars is een opgerolde linnen lap, in de vorm van een dun pijpje. Dit pijpje wordt gedrenkt in kruiden en honing. De oorkaars is een natuurproduct, dat aan zware kwaliteitseisen voldoet. De ene kant van de ‘kaars’ wordt in de gehoorgang gezet, de andere kant wordt aangestoken.

Wat is de werking van de Oorkaarstherapie?
Oorkaarsen werken via de uitwendige gehoorgang, ze bevorderen de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken in op de diep in het oor liggende reflexzones, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Via de buis van Eustachius vindt er een werking plaats in de keel, neus- en bijholten. Oorkaarstherapie berust op warmteverwerking waardoor de pijn kan worden verzacht, het lichaam ontspant en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Wat is de werkwijze?Kopie van IMG_7383
Eerst geef ik korte reflexologiebehandeling op de voeten en de oren daarna volgt er een ontspannende oormassage. Hierna volgt de behandeling met de oorkaarsen. Beide oren worden behandeld eerst het ene en daana het andere oor. Tijdens het branden van de oorkaarsen zijn verschillende fasen in de werking ervan te onderscheiden. Dankzij het “schoorsteeneffect” ontstaat een lichte, onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een zachte vibratie door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd, waardoor de doorbloeding van de diep liggende reflexzones worden gestimuleerd.

Cliënten spreken van een rustgevend en bevrijdend gevoel in de oren en het hoofd.