Bachbloesemremedies

Bachbloesemremedies

De bloesemremedie is een holistische methode, die in de jaren twintig van de vorige eeuw werd ontdekt door de Engelse arts dr. Edward Bach. Dr. Bach was arts, bacterioloog en specialiseerde zich later in de homeopathie. Hij was ervan overtuigd dat negatieve gemoedstemmingen de oorzaak vormden voor tal van ziektes. Hij was een sterke spirituele en intuïtieve man, die vond dat de oorzaak van ziekte zijn oorsprong vindt in de geest. Dr. Bach was ervan overtuigd dat ziekte een boodschap vanuit de ziel is, om te leren veranderingen in ons leven aan te brengen, zodat lichaam en geest harmonisch gaan samen werken. Als dit laatste het geval is kun je spreken van een “gezond evenwicht”.

Harmonie tussen lichaam en geest

Nu is het in deze tijd vol stress, waarin hoge eisen aan de mensen wordt gesteld, vaak moeilijk om de harmonie tussen lichaam en geest te bewaren. Dit kan leiden tot het krijgen van ziektes. Bijvoorbeeld, een maagzweer, migraine, hoge bloeddruk, hyperventilatie etc. Dr. Bach ontdekte de genezende kracht van een aantal bloesems en bomen. Hij selecteerde 38 bloesemextracten, de Bachremedies, en behandelde daarmee zijn patiënten. Het was zijn wens dat de bloesems door iedereen gebruikt zouden kunnen worden.

bachBachbloesems behandelt de hele mens

De Bachbloesems behandelt de hele mens en niet alleen de symptomen of de ziekte. Ze kunnen altijd ingenomen worden ook als men andere medicijnen gebruikt. De Bachbloesemremedies wordt uitgekozen voor de op dat moment aanwezige gemoedstoestand.

Een voorbeeld

Je hebt een drukke werkdag gehad en er werden hoge eisen aan je gesteld. Je merkt dat je je gedachten niet meer tot rust kunt brengen. Ze blijven de hele avond maar malen en ondanks dat je moe bent kan je niet in slaap komen. De Bachbloesem om dit tegen te kunnen gaan is de White Chestnut. Deze bloesem kan je helpen om de ongewenste gedachten los te laten en je geest tot rust te brengen, waardoor je rustig kunt slapen. Deze remedie is ook voor kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren omdat ze bijvoorbeeld teveel piekeren.

Bachbloesems zijn ook geschikt voor kinderen

De remedies zijn heel geschikt om zowel bij kinderen en als bij dieren toe te passen. Dr. Bach heeft met de ontdekking van de bloesemtherapie een prachtige waardevolle manier van genezing geïntroduceerd. Zijn werk is op vele fronten voortgezet.

Zowel de reflexzonetherapie als de NEI® therapie kan ondersteund worden met deze Bachbloesemremedies.